Andreu Claret presenta a la Seu d’Urgell ‘París érem nosaltres’, premi Ramon Llull 2023

La presentació anirà a càrrec de la també escriptora Maria Barbal

L’escriptor Andreu Claret presentarà aquest dimecres, 7 de juny, a la Seu d’Urgell el seu llibre París érem nosaltres (Columna Edicions), amb el qual ha obtingut enguany el premi Ramon Llull, el més ben dotat de les lletres catalanes. Claret estarà acompanyat d’una presentadora de luxe, la també escriptora Maria Barbal. L’acte tindrà lloc al Consell Comarcal de l’Alt Urgell a les 7 del vespre.

París érem nosaltres narra l’extraordinària vida d’un exiliat fill de rabassaires que s’enamora d’una joveníssima catalana que també s’ha refugiat a França durant la Segona Guerra Mundial. Compromès amb la República i proper a Lluís Companys durant la Guerra Civil, ell se sobreposa a l’ambient tòxic de l’exili i combat l’adversitat. Gestiona el circ més gran de França, explota boscos d’Occitània sota l’ocupació de l’Alemanya hitleriana, organitza els primers concerts solidaris de Pau Casals, col·labora amb el maquis de la Cerdanya, escapa de les urpes de la Gestapo i dirigeix una publicació catalanista que advoca per la unitat.

Andreu Claret és periodista i escriptor. Va néixer a Acs (França) el 1946 en una família de republicans exiliats. Va començar a exercir de periodista sota el franquisme a la revista Cambio 16. Ha estat delegat de l’agència Efe a l’Àfrica subsahariana i a l’Amèrica central i director a Catalunya d’aquesta agència de prensa. Ha publicat una trilogia de novel·les sobre la Guerra Civil a Catalunya: El secret del brigadista (2008), El cònsol de Barcelona (2019), amb la qual va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica i de la qual s’han publicat tres edicions, i 1939. La caiguda de Barcelona (2021). També és autor de Venjança (2017), ambientada a l’Alexandria dels temps d’Hipàtia.

La Seu d’Urgell, 5 de juny de 2023