Anna Roig, cap de cartell de la Trobada de Cantautors de Bescaran

L’acte, amb pregó de Jordi Ausàs, tindrà lloc el dia 23 de juliol

El poble de Bescaran acollirà, el pròxim dia 23 de juliol, la vuitena edició de la Trobada de Cantautors, amb Anna Roig com a cap de cartell. Tot i el context de retallades pressupostàries, que també han afectat el certamen, l’entitat organitzadora, l’Associació Bescaran Cultura, ha volgut destacar la qualitat del programa, amb noms com els de Paula Sendim, Oriol Barri o Josep Romeu, a més de Pau Saura, Jordi Montáñez, Xavi Alias i el grup Malva de Runa.

El principal atractiu de la Trobada és l’actuació d’Anna Roig. La cantant de Sant Sadurní serà per tercer cop a Bescaran, després d’haver-hi actuat els anys 2008 i 2009. Juntament amb el seu grup, L’Ombre de Ton Chien, Roig s’ha convertit en un dels valors més sòlids de la música catalana. Fa pocs mesos va treure al mercat el seu segon disc, Bigoti vermell.

La principal novetat d’enguany és el canvi de data. Per primera vegada, la Trobada es desvincula de la Festa del Roser de Bescaran i, per tal de tenir entitat pròpia, es trallada al penúltim dissabte de juliol, segons que ha explicat el nou president de l’associació Bescaran Cultura, Pere Mentruit. Els actes s’iniciaran a les 6 de la tarda, amb la recepció als cantautors i continuaran, mitja hora després, amb el pregó, que enguany anirà a càrrec de l’exconseller i exalcalde de la Seu Jordi Ausàs.

A les 7 començarà el recital dels cantautors, que es clourà amb una votació popular i el lliurament del premi Bescaran-Cançoner, realitzat per l’escultor Philippe Lavaill. Un sopar popular al local social posarà el punt final a la Trobada.

A la presentació del programa de la Trobada hi han estat presents també l’alcalde de les Valls de Valira, Ricard Mateu, i Francesc Canillo en representació de l’EMD de Bescaran.

La Seu d’Urgell, 14 de juliol de 2011.