Arriba a la Seu d’Urgell l’exposició “Vull ser qui soc”, que tracta el respecte a l’orientació sexual de les persones grans

La mostra es podrà veure al Centre Cultural les Monges

El vestíbul del Centre Cultural les Monges de la Seu d’Urgell acollirà, del 7 al 20 de novembre, l’exposició “Vull ser qui soc”, una mostra de cartells que tracten el respecte a l’orientació sexual de les persones grans. Aquesta iniciativa es fruit de la col·laboració entre el Departament d´Educació i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, dins del projecte “Talent creatiu i empresa”, amb l´alumnat de cicles formatius de formació professional d´arts plàstiques i disseny.

L’organització de l’exposició a la comarca va a càrrec delServei d’Atenció Integral comarcal de l’Alt Urgell (SAI), el qual té com a objectius principals visualitzar la realitatdel col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i degènere, dissenyar estratègies de sensibilització, establir canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes d’LGTBIfòbia, impulsar el treball en xarxa i elaborar informes sobrela situació local de les persones LGTB Ide la comarca.

Al concurs hi han participat més de 100 alumnes de 10 escoles de Catalunya i s´han seleccionat els cartells que formen, de manera entenedora, el respecte a l´orientació sexual i a la identitat i l´expressió de gènere entre els usuaris i usuàries d´equipaments cívics i residencials en què assisteixen persones grans de Catalunya.

L´article 17.4 de la Llei 11/2014, de 10 d´octubre, regula que els serveis socials i específicament les residències per a la gent gran, tan públiques com privades, han de vetllar perquè no es produeixin situacions de discriminació de les persones LGBTI, tan si viuen soles com si viuen en parella. El respecte a l´orientació sexual, la identitat o l´expressió de gènere és una obligació legal.

El Grup de Treball de Persones Grans del Consell Nacional LGBTI de Catalunya (òrgan de participació ciutadana), en què estan representades totes les entitats LGBTI de Catalunya va aprovar la proposta d´elaborar un cartell artístic per visualitzar la no-discriminació de la gent gran dins l´àmbit social i sensibilitzar la ciutadania contra l´homofòbia, la bifòbia i la transfòbia que poden patir aquestes persones més vulnerables. “Vull ser qui soc“ n’és el resultat.

La Seu d’Urgell, 4 de novembre de 2019