Campanya de donació de sang a la Seu d'Urgell

Com més sang donaràs, a més gent ajudaràs

El pròxim dijous 11 d’abril tindrà lloc la segona campanya de donació de sang organitzada per l’alumnat de l’Aula Oberta de l’Institut de la Valira conjuntament amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Banc de Sang i de Teixits de Catalunya.

La campanya de donació de sang es farà al Centre Cívic de la Seu d’Urgell entre les 18 h i les 22 h. Actualment, ja no és necessari demanar cita, però si es vol, es pot demanar a la web de donarsang.gencat.cat per tal de reservar torn.

En el transcurs de la jornada, els i les alumnes juntament amb Creu Roja, indicaran a la població el recorregut a fer, els acompanyaran i estaran a la seva disposició. L’alumnat també, ha preparat una petita mostra d’agraïment als participants que la podran rebre en mà en el moment de la donació de sang.

La campanya de donació de sang neix de la necessitat de mantenir el nivell de reserves de sang del Banc de Sang de Catalunya i de subministrar-les als hospitals per fer intervencions quirúrgiques, transfusions en casos d’accidents o per diversos tractaments mèdics.

Les campanyes de donació de sang es duen a terme de forma periòdica a la Seu i a la comarca. Tothom que tingui entre 18 i 70 anys i pesi més de 50 kg pot participar-hi. Es pot donar sang encara que no s’estigui en dejú, es prengui alguns dels medicaments més freqüents i es tingui el colesterol elevat.

Cada donació de sang pots salvar 3 vides, ja que de cadascuna se n'obté plasma, plaquetes i glòbuls vermells que es poden distribuir segons les necessitats. Donar sang també té beneficis per al donant perquè redueix el risc de patir infarts i accidents cardiovasculars a través de la renovació de l’oxigen de la sang.

Els i les alumnes de l’Institut de la Valira animen a tota la població de La Seu d’Urgell i de la comarca a participar en la campanya de donació de sang del dijous 11 d’abril de 18 h a 22 h al Centre Cívic de la Seu d’Urgell. Us hi esperen!

 

L'Alt Urgell, 9 d'abril de 2024