Debat a la Seu d'Urgell sobre el futur de la Unió Europea

L'acte, que forma part de les activitats lligades a l'exposició '#dretscompartits', tindrà lloc aquest divendres, 22 d'agost

El Centre Cívic El Passeig de la Seu d'Urgell acollirà aquest divendres, a les 19 hores, un debat sobre el futur de la Unió Europea. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde urgellenc, Albert Batalla; el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, i el president del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) i exeurodiputat, Carles Gasòliba. La taula rodona la moderarà Mireia Font, gerent del Consorci Leader Alt Urgell- Cerdanya

La iniciativa forma part de les activitats lligades a l'exposició ‘#dretscompartits’, que fa un recorregut pels drets que tenim com a ciutadans europeus.

La mostra, que es pot veure fins diumenge a la capital urgellenca, consta de 24 panells que incorporen codis QR, amb la possibilitat de compartir la informació a les xarxes socials a través dels telèfons mòbils i tauletes. Alhora, s'ha creat l’etiqueta #dretscompartits per tal d'aplegar el contingut relacionat amb l'exposició que es va generant a la xarxa.

Activitats paral.leles

L'exposició va arribar el dia 1 d'agost al Centre Cívic El Passeig de la Seu d'Urgell després de visitar prop d'una vintena de ciutats de Catalunya i de les Illes Balears. Olot, Tarragona, Tortosa, Palma, Es Mercadal, Terrassa, Vilafranca, Lleida o Figueres són alguns dels municipis on fins ara ha estat exposada.

Arreu on s'ha presentat, la mostra ha anat sempre acompanyada de 'diàlegs' on hi participen representants de les administracions locals, del món acadèmic i de les institucions europees, amb l'objectiu de parlar sobre el futur de la UE i conèixer l'opinió dels ciutadans.

Divendres al matí, l'exposició també serà el marc per a una sessió de formació per als joves sobre el Servei de Voluntariat Europeu.