Dinosfera arriba a les 10.000 visites d’ençà de la seva obertura

L’equipament paleontològic de Coll de Nargó atrau escoles i turisme familiar

El centre paleoambiental Dinosfera, a Coll de Nargó, acaba d’assolir la xifra de 10.000 visitants d’ençà que va obrir al públic, el mes d’agost de 2012. Des de l’Ajuntament s’ha valorat “molt positivament” aquesta dada, “sobretot tenint en compte que s’ha aconseguit en només 271 dies reals d’obertura”, segons que ha indicat el tinent d’alcalde, Rafel Ferrer.

La procedència de les persones que han visitat dinosfera en aquest període de temps és molt diversa, tot i que hi predomina el públic vingut de diferents punts de Catalunya. Es tracta, majoritàriament, de famílies amb nens, les quals ja havien programat la visita amb motiu del seu viatge a l’Alt Urgell. En altres casos, els visitants van descobrir l’existència de Dinosfera de passada o un cop instal·lats a la zona. També s’han comptabilitzat visitants russos i anglesos allotjats en hotels d’Andorra.

Un altre gruix important de visites són les de les escoles de primària i instituts de secundària. N’han vingut de l’Alt Urgell mateix, d’altres comarques pirinenques, d’Andorra i de Barcelona i la seva àrea metropolitana, principalment. Alguns d’aquestes centres escolars han incorporat la visita a Dinosfera en els seus crèdits de síntesi.

Els principal atractiu de Dinosfera és la posta d’ous de dinosaure més gran d’Europa, que consta de 28 ous i va ser descoberta al mateix terme de Coll de Nargó de resultes de les prospeccions i excavacions realitzades els últims anys per l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, els tècnics del qual en van fer la restauració.

 

Coll de Nargó, 20 de desembre de 2013.

Foto: La posta d’ous de dinosaure més gran d’Eropa, a Dinosfera