El Bus Blanc a Sant Joan de l’Erm ha iniciat la seva quarta temporada

Les nevades dels últims dies han permès l’obertura de l’estació i la posada en marxa del transport públic

El passat diumenge, 27 de gener, es va posar en marxa, per quarta temporada consecutiva, el Bus Blanc a Sant Joan de l’Erm, tan bon punt va poder obrir aquesta estació d’esquí nòrdic després de la primera gran nevada de l’any. Aquest servei de transport públic de viatgers, que funcionarà cada diumenge fins a final de temporada, el gestiona el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i ve finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El vehicle que presta el servei surt a les 8.30 h del matí de l’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell i fa parades a Montferrer (la Trobada), Aravell, Castellbò i Sant Andreu. De tornada, surt de Sant Joan de l’Erm a les 14.30 h, para a les mateixes poblacions i finalitza el seu recorregut novament a l’estació d’autobusos de la Seu. El viatge en cada sentit té una hora de durada i el bitllet costa 1,50 euros.

El Bus Blanc està incorporat al servei comarcal de Transport a la Demanda, de manera que els usuaris han de trucar prèviament al telèfon 699 913 581 per efectuar la reserva.

Aquest transport està pensat per a esquiadors, però també per a altres usuaris que vulguin anar a passar un matí a la natura. Cal recordar que Sant Joan és el punt d’entrada al Parc Natural de l’Alt Pirineu amb més afluència de visitants.

Tant la Mancomunitat de l’Esquí Nòrdic com l’estació de Sant Joan de l’Erm valoren de manera molt positiva aquest servei, ja que facilita l’accés a la neu i a la natura a les persones que no disposen de vehicle propi o que, pels motius que sigui, no el volen utilitzar per a aquests tipus de desplaçaments.

L’Alt Urgell, 1 de febrer de 2019