El Centre d'Atenció Precoç de l'Alt Urgell organitza una jornada sobre el síndrome de down

Des del Consorci d’atenció a les persones de l’Alt Urgell, i en concret des del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) es va organitzar el passat dia 20 de desembre, una jornada centrada en la Síndrome de Down. La jornada, que duia el nom de “Camins conjunts: perspectives sobre la síndrome de Down”, va voler ser un lloc d’encontre i aprenentatge compartit entre els professionals dels diferents àmbits (educatiu, sanitari, social, comunitari i familiar) que poden atendre infants i famílies amb aquesta particularitat.

Experts de l’Associació Lleidatana de la Síndrome de Down- Down Lleida- van participar en una jornada que es va dur a terme al CETAP, i en la qual es van tractar diversos temes al voltant de la diversitat i aspectes mèdics, l’impacte del diagnòstic,  la inclusió educativa i comunitària dels infants que tenen dita síndrome, entre altres aspectes rellevants sobre la temàtica tractada.

El reportatge “Al llarg del camí... Les primeres empremtes”, d’Àlex Sisó i Toni Salas, va iniciar la jornada, que seguiria amb la ponència de Pilar Sanjuán, mare, mestra i presidenta de l’Associació, sobre  “Ahir i avui de la síndrome de Down: Implicacions Educatives”. Seguidament el pediatra del CAP de Balaguer, el Dr. Francesc Domingo va oferir la seva ponència “L’enriquidora diversitat de la bonesa”que tractà aspectes de diversitat i perspectiva mèdica cap als infants amb la Síndrome de Down. A la darrera ponència, que fou compartida, Eva Betbesè va presentar el Servei de Suport Educatiu de Down Lleida, i Guillem Gràcia la seva experiència educativa com a jove de Down Lleida.

En total una trentena de professionals i familiars, van poder gaudir de la jornada, valorada de forma molt positiva tant des del punt de vista dels participants, com dels organitzadors i els ponents de la mateixa.