El cicle Desenterrant el passat s’acomiada amb una xerrada sobre el bisbe Ermengol, a Pont de Bar

L’activitat està programada per aquest diumenge a les 5 de la tarda

La figura del bisbe Ermengol està vinculada d’una manera gairebé indissociable a Pont de Bar, indret on va patrocinar la construcció d’un pont sobre el Segre i on va trobar la mort, el 3 de novembre de 1035, en caure’n en el decurs d’una inspecció de les obres. Arran de la seva canonització, aquesta data va esdevenir la de la seva onomàstica.

Coincidint amb el dia de sant Ermengol, el proper diumenge 3 de novembre el cicle Desenterrant el passat es trasllada a Pont de Bar, on tindrà lloc una conferència sobre el paper d’aquest bisbe singular de la diòcesi urgellenca en la construcció de ponts i l’obertura de camins, molt concretament amb el pont que dona nom al nucli de Pont de Bar. La conferència, que tindrà lloc a l’església de Sant Ermengol del poble nou de Pont de Bar, a les 17.00 h i estarà oberta a tothom, serà pronunciada pels historiadors Carles Gascón Chopo i Lluís Obiols Perearnau.

Amb aquesta activitat, que també forma part de la programació del desè aniversari de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, finalitzarà l’edició de l’any 2019 del cicle Desenterrant el passat, un cicle concebut amb la intenció de fer arribar el coneixement del passat i del patrimoni propi dels diferents nuclis de la comarca de l’Alt Urgell.

Fotografia: Detall del retaule de Sant Ermengol (catedral d’Urgell, segle XVIII). Idil·li Tàpia.

L’Alt Urgell, 31 d’octubre de 2019