El Concurs de Nadales de l’Alt Urgell arriba a la 25a edició

Aquest dimecres s’han lliurat els premis a 39 nens i nenes de la comarca

La sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Urgell va acollir ahir al vespre el lliurament de premis del 25è Concurs Escolar de Nadales, que organitza aquesta institució. L’acte va estar presidit per la consellera comarcal de Cultura, Carme Ribó, i va comptar amb l’assistència de directors d’escoles, mestres i alumnes guardonats, amb les seves famílies

En total es van lliurar 41 premis, 27 en la modalitat de dibuix i 14 en la de poesia. Deu dels tretze centres escolars participants han tingut algun premi. Els guardons han quedat molt repartits entre les tres escoles més grans de la Seu, amb 13 per a La Salle, 9 per a l’Albert Vives i 8 per al Pau Claris. Els altres premis han estat per a alumnes de La Valira de la Seu, Sant Jordi d’Oliana, Sant Miquel de Peramola, Els Agols de Montferrer, Sant Climent de Coll de Nargó, Castellciutat i Tuixent.

En la modalitat de dibuix hi han participat alumnes de P-3 fins a 6è de primària, mentre que la poesia estava limitada a alumnes de 3r a 6è de primària. S’han presentat a concurs un total de 1.608 dibuixos i 478 poesies. Cada nivell escolar correspon a una categoria i en cada categoria s’han premiat tres obres, excepte en dues categories de dibuix en què se n’han premiat quatre.

A més a més, s’han escollit dos guanyadors absoluts, un en dibuix i un altre en poesia. Aquests dos treballs il·lustren la nadala oficial del Consell Comarcal. La guanyadora en dibuix ha estat Ivette Vilaseca Tejel, de l’escola Albert Vives, mentre que Sergi Marcos Fernández, de 3r de primària del col·legi La Salle, ha obtingut el premi absolut en poesia.

L’acte es va cloure amb l’actuació del cantautor Quim Sabaté, que va cantar una de les poesies premiades, musicada per ell mateix. Es tracta de L’avet de Nadal, de Nil Calvet Garcia, de l’escola Pau Claris. Sabaté també va interpretar dues nadales més premiades en anys anteriors.

El jurat de la modalitat de dibuix ha estat format per Mònica Almerich, Dolors Balcells Maria Àngels Carbonell, Gemma Coll i Ricard Lobo, mentre que el de poesia l’han integrat Carme Ribó, Montse Rollán i Isidre Domenjó. Cada premi consisteix en un lot de llibres i una làmina amb la reproducció de l’obra guardonada.

Les obres premiades estaran exposades al vestíbul de la seu del Consell Comarcal fins al pròxim 9 de gener. A més a més, es poden veure també al web de la institució (www.alturgell.cat). L’exposició estarà oberta al públic els dies feiners de 9 del matí a 2 del migdia.

Imatge: Diversos premiats mostren els seus treballs.

La Seu d’Urgell, 18 de desembre de 2014.