El Consell Comarcal contracta 17 persones durant sis mesos a través d’un programa de “treball i formació” del Departament d’Empresa i Ocupació

 

Un total de 17 persones van començar, el passat dia 30 de desembre a l’Alt Urgell, la seva activitat laboral dins del programa Treball i formació,que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya i que, al territori, compta amb la col·laboració del Consell Comarcal i diversos ajuntaments. Aquests nous contractes són per a tasques relacionades amb el manteniment de l’entorn forestal, la xarxa de camins i la via pública a 14 municipis de l’Alt Urgell.

Aquesta iniciativa se suma a les que es vénen desenvolupant des de fa temps a la comarca i que, al llarg de l’any 2013, s’han concretat amb programes com ara Joves per l’ocupació, programa pilot de foment de l’emprenedoria jove en l’àmbit rural; Fórmula Jove; l’Àngel Inversor o el SOM Pirineu.

Destacar que en el Programa Joves per l’ocupació la participació inicial va ser de 40 joves, 18 dels quals van aconseguir un contracte de feina després de la seva formació. Pel que a l’Àngel Inversor, el programa ha fet possible que 9 projectes d’emprenedoria hagin estat presentats a inversors i professionals interessats a participar-hi, i la creació d’una xarxa de socis i inversors per a projectes futurs.

Una altra de les accions amb força incidència en l’enfortiment del desenvolupament socioeconòmic de l’Alt Urgell durant el 2013 ha estat el programaLeader. Per mitjà d’aquest programa han obtingut ajuts públics diversos projectes vinculats a la transformació i comercialització de productes agraris, al sector turístic i de l’oci, a microempreses innovadores i a la millora del patrimoni rural. Actualment ja és oberta la convocatòria per a l’any 2014.

De cara a l’any 2014, el Consell Comarcal i els ajuntaments de l’Alt Urgell continuaran desplegant aquests programes i, a més a més, n’endegaran de nous, un dels quals serà l’anomenat Programa Integral de Foment de l’Emprenedoria, que emmarcat en el Programa Catalunya emprèn, consistirà en l’assessorament i el suport a nous projectes que es vulguin implantar al territori, canalitzat principalment a través del CETAP.

“En uns moments com els que estem vivim, les administracions públiques ens hem de posar al costat de les persones amb esperit emprenedor perquè puguin tirar endavant els seus projectes”, afirma el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro. I afegeix que “els ens locals estem lluitant per afavorir la creació de llocs de treball als nostres municipis”.

La Seu d’Urgell, 2 de gener de 2014

Foto: acte de signatura dels contractes del programa Treball i Formació