El Consell Comarcal de l’Alt Urgell contracta 12 persones a través del programa Treball i Formació

Estaran destinades al manteniment de camins i al suport administratiu

Aquest dilluns, 23 de maig, un total de 12 persones s’han incorporat al Consell Comarcal de l’Alt Urgell per mitjà del programa Treball i Formació, una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que té com a finalitat el foment de l’ocupació per a persones en situació d’atur. Els contractes tindran un any de durada. El programa s’adreça especialment als col·lectius amb més dificultats d’inserció al mercat de treball per tal que adquireixin experiència en un entorn real de treball, de tal manera que se n’afavoreixi la inserció laboral.

L'objectiu d'aquest programa és què les persones en situació d'atur i més allunyades del mercat del treball, o bé amb més dificultats d'accedir-hi, millorin la seva ocupabilitat tot facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d'un contracte laboral i el desenvolupament d'unes tasques professionals. El programa també permet que les persones participants puguin tenir un acompanyament específic adaptat a les seves característiques i necessitats.

Les persones que el Consell Comarcal ha contractat en el marc del programa Treball i Formació desenvoluparan tasques en dos àmbits diferenciats. D’una banda, una part estarà destinada al suport administratiu, d’administració electrònica i d’arxiu als centres de treball de la seu del Consell, del Centre d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), del Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) i de l’Arxiu Comarcal. Uns altres treballadors estaran integrats a la brigada forestal per al manteniment de camins a peu de la comarca. A aquestes dotze persones s’hi suma una altra, que desenvoluparà les tasques d’acompanyament i coordinació.

El programa Treball i Formació té diverses línies, segons els perfils de les persones que en poden ser beneficiàries. En el cas del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, cinc dels nous treballadors s’han contractat a través de la línia MG52, adreçada a les persones de 52 anys d’edat o més que estiguin en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació ocupades. Un altre dels contractes s’ha fet per mitjà de la línia PRGC, per a persones no ocupades i destinatàries de la renda garantida de ciutadania. Les sis persones restants s’han contractat per la línia PANP, adreçada a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i que no són perceptores de prestació per desocupació.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19.

Imatge: recepció de benvinguda a les persones contractades.

La Seu d’Urgell, 24 de maig de 2022