El Consell Comarcal de l’Alt Urgell edita el fullet del Camí de Sant Jaume

Comprén un recorregut de 48 quilòmetres entre els Arenys i els Pontarrons

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell acaba d’editar el fullet informatiu sobre el Camí de Sant Jaume al seu pas per la comarca. De la publicació se n’ha fet un tiratge de 5.000 exemplars en versió català-anglès i 5.000 més en versió castellà-francès. Es podrà trobar a les oficines de turisme i als establiments hotelers i allotjaments rurals de la comarca. També estarà disponible per internet a l’adreça www.ccau.cat.

El fullet estructura el camí de Sant Jaume a l’Alt Urgell en cinc trams: els Arenys - el Pont d’Arsèguel, el Pont d’Arsèguel - Alàs, Alàs – la Seu d’Urgell, la Seu d’Urgell – el Pla de Sant Tirs i el Pla de Sant Tirs – els Pontarrons. En cadascun d’aquests trams figura la distància, el temps estimat, els principals punts d’interès del recorregut i la informació de si, a més de ser transitable a peu, o és també en BTT o en cavall.

La recuperació del Camí de Sant Jaume a l’Alt Urgell ha estat endegada pel Consell Comarcal, amb el suport dels fons europeus Feder i Leader, el Consorci Alt Urgell-Cerdanya i la Generalitat de Catalunya.

El Camí de Sant Jaume de Galícia és un itinerari d’abast europeu de gran transcendència històrica, que va ser recorregut durant molts segles per milers de peregrins. Un brancal de certa importància d’aquest camí era la vall del Segre, que conduia els peregrins en trànsit des del Rosselló i el comtat de Cerdanya fins a Lleida, després de travessar l’antic comtat d’Urgell.

La Seu d’Urgell, 11 de juliol de 2011.