El Consell Comarcal de l’Alt Urgell executa obres de conservació en 65 km de camins rurals

Les actuacions es portaran a terme fins al mes d’octubre en 11 municipis

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell està executant un seguit d’actuacions de conservació en 65 quilòmetres dels 350 que constitueixen la xarxa de camins rurals de la comarca. El conjunt d’inversions ascendeix a 233.000 euros, dels quals ja se n’han executat 42.867. Les obres es financen a través dels recursos obtinguts de la Diputació de Lleida, dels departament de Territori i Sostenibilitat i de Governació (PUOSC)  de la Generalitat i dels propis ajuntaments.

La segona fase de les actuacions es portarà a terme durant els mesos de setembre i octubre. Les obres consisteixen bàsicament en la reparació dels trams malmesos, amb l’aplicació d’un segellat amb reg asfàltic.

Entre el 2013 i el 2014 s’han executat les obres de conservació al municipi de la Vansa i Fórnols, concretament a la carretera de Coll de Bancs a Sorribes i Montargull i a la d’accés al poble d’Ossera. També s’han fet actuacions de millora a la via que enllaça la N-260 amb els nuclis de Toloriu (terme del Pont de Bar) i el Querforadat (municipi de Cava) i al camí que, des de la mateixa N-260 puja fins al poble d’Aristot, també al terme del Pont de Bar.

Les actuacions que s’emprendran pròximament, i que sumen 190.500 euros d’inversió, inclouran el camí d’accés a Estamariu des de la N-260; diversos camins del terme de Montferrer i Castellbò; el que enllaça la N-260 a l’alçada del Port del Cantó amb els nuclis de Biscarbó (les Valls d’Aguilar) i Vila-rubla (Montferrer i Castellbò); el camí Ral de la Seu d’Urgell a Arfa (Ribera d’Urgellet); la via d’accés a les Anoves (terme d’Oliana), un tram del camí d’accés a Calbinyà (les Valls de Valira) i les carreteres d’accés a les estacions d’esquí nòrdic de Tuixent-la Vansa (terme de Josa i Tuixent) i Sant Joan de l’Erm (Montferrer i Castellbò).

Comencen les obres d’arranjament de la carretera de Vilanova de Banat

D’altra banda, han començat ja les obres d’arranjament de la carretera de Vilanova de Banat, amb la qual cosa es compleixen els terminis a què, en el seu dia, es va comprometre el Consell Comarcal. El finançament de l’actuació ha estat possible gràcies als recursos procedents de la Direcció General de Desenvolpupament Rural de la Generalitat, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament d’Alàs i Cerc.

La Seu d’Urgell, 1 de setembre de 2014