El Consell Comarcal de l’Alt Urgell signarà un acord de col•laboració amb el programa aracoop

L’objectiu és renovar, ampliar i enfortir l’economia social i cooperativa

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell signarà un acord de col·laboració amb el programa aracoop de renovació, ampliació i enfortiment de l’economia social i cooperativa en els diversos àmbits econòmics, socials i territorials. El programa està promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat en el marc de Catalunya emprén i es desenvolupa a través d’un projecte liderat per la Confederació i les federacions de cooperatives de Catalunya. També hi participen activament diverses entitats i organitzacions del sector.

Atès que aracoop ofereix un marc d’actuació i un conjunt de metodologies i recursos aplicables a nivell territorial, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell va aprovar, en el darrer ple, entrar a formar part del projecte com a entitat col·laboradora. Aquesta adhesió comportarà que l’ens comarcal passi a formar part del consell assessor del programa i que prengui el compromís de col·laborar en la difusió del programa i les seves accions, a més de facilitar espais físics o altres recursos per a la realització d’activitats del projecte i, finalment, a proporcionar personal del Consell per a accions formatives, tècniques o de comunicació d’aracoop.

Els dos grans eixos d’actuació del programa són els que porten per nom “Més empreses d’economia social i cooperativa” i “Empreses socials i cooperatives més competitives”. Les activitats abracen des de la divulgació i la formació a escoles i universitats fins a la capacitació i la professionalització de personal tècnic i directiu per potenciar la participació de persones sòcies i consells rectors. Per a més informació, el programa té operatiu el compte de twitter @aracoop.

Foto: Jornada sobre cooperatives celebrada recentment al CETAP

La Seu d’Urgell, 17 de febrer de 2014.