El Consell Comarcal de l'Alt Urgell contracta 8 persones a través del programa Treball i Formació

Estaran destinades al manteniment de camins i al suport administratiu

Un total de 8 persones s’incorporaran al Consell Comarcal de l’Alt Urgell per mitjà del programa Treball i Formació, una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que té com a finalitat el foment de l’ocupació per a persones en situació d’atur. Del total de noves incorporacions, 4 d’elles es faran al mes de juny i 4 al mes de juliol. Els contractes tindran un any de durada. El programa s’adreça especialment als col·lectius amb més dificultats d’inserció al mercat de treball per tal que adquireixin experiència en un entorn real de treball, de tal manera que se n’afavoreixi la inserció laboral.

L'objectiu d'aquest programa és que les persones en situació d'atur i més allunyades del mercat del treball, o bé amb més dificultats d'accedir-hi, millorin la seva ocupabilitat tot facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d'un contracte laboral i el desenvolupament d'unes tasques professionals. El programa també permet que les persones participants puguin tenir un acompanyament específic adaptat a les seves característiques i necessitats.

Les persones que el Consell Comarcal ha contractat i s’incorporaran al mes de juny en el marc del programa Treball i Formació desenvoluparan tasques en destinades al suport administratiu, d’administració electrònica i d’arxiu als centres de treball de la seu del Consell, del Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) i de l’Arxiu Comarcal.

Els altres treballadors que començaran al juliol estaran integrats a la brigada forestal per al manteniment de camins a peu de la comarca.

El programa Treball i Formació atén diversos col·lectius, segons els perfils de les persones que en poden ser beneficiàries. En el cas del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, 3 dels nous treballadors s’han contractat a través del col·lectiu MG52, adreçada a les persones de 52 anys d’edat o més que estiguin en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades.

Un altre dels contractes s’ha fet per mitjà del col·lectiu DONA, per a dones que estiguin en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades.

Les 4 persones restants s’han contractat pels col·lectius PANP I PRGC adreçats a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i que no són perceptores de prestació per desocupació i perceptors de la renda garantida respectivament.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

 

L’Alt Urgell, 11 de juny de 2024