El Consell Comarcal de l'Alt Urgell contracta, dins del programa Treball i Formació, 4 persones més que s'incorporen a la brigada forestal

Estaran destinades al manteniment de camins

Un total de 8 persones s’han incorporat al Consell Comarcal de l’Alt Urgell per mitjà del programa Treball i Formació, una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que té com a finalitat el foment de l’ocupació per a persones en situació d’atur. Aquest mes de juliol han finalitzat les contractacions amb la incorporació de 4 persones més destinades al manteniment de camins. Els contractes tindran un any de durada. El programa s’adreça especialment als col·lectius amb més dificultats d’inserció al mercat de treball per tal que adquireixin experiència en un entorn real de treball, de tal manera que se n’afavoreixi la inserció laboral.

L'objectiu d'aquest programa és que les persones en situació d'atur i més allunyades del mercat del treball, o bé amb més dificultats d'accedir-hi, millorin la seva ocupabilitat tot facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d'un contracte laboral i el desenvolupament d'unes tasques professionals. El programa també permet que les persones participants puguin tenir un acompanyament específic adaptat a les seves característiques i necessitats.

Els treballadors que començaran al juliol estaran integrats a la brigada forestal per al manteniment de camins a peu de la comarca.

El programa Treball i Formació atén diversos col·lectius, segons els perfils de les persones que en poden ser beneficiàries. Les 4 persones s’han contractat pels col·lectius PANP I PRGC adreçats a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i que no són perceptores de prestació per desocupació i perceptors de la renda garantida respectivament.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

 

L’Alt Urgell, 10 de juliol de 2024