El Consell Comarcal endega el programa “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell”

S’han preparat visites guiades a diversos punts d’interès del territori

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell endega el proper dia 27 de juliol una nova iniciativa per donar a conéixer millor la comarca de l’Alt Urgell en forma de visites guiades a diversos punts d’interès del territori que tindran lloc des del darrer dimecres de juliol fins al darrer dimecres d’agost.

Aquesta iniciativa, destinada indistintament al públic local i als visitants que fan estada a la comarca durant l’estiu, s’ha batejat com “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” i consta de sis sortides guiades que combinaran una caminada, la visita a un museu de la Ruta dels Oficis d’Ahir i la visita a un element rellevant del patrimoni romànic de la comarca. L’activitat començarà el dia 27 de juliol a Oliana, amb una visita comentada al casc urbà, una caminada al Castell d’Oliana, amb visita de l’església romànica de Sant Andreu del Castell, i una visita al pou de gel de la població. Dins d’aquesta iniciativa, durant el mes d’agost es podran visitar notables esglésies romàniques com Sant Serni de Tavèrnoles o Sant Julià dels Garrics, els museus del Pagès de Calbinyà, de les Trementinaires de Tuixent i de la Farinera de Montferrer, i també realitzar caminades per trams del Camí de Sant Jaume al seu pas per la comarca de l’Alt Urgell.

Les visites ocuparan tot un matí i caldrà apuntar-se prèviament a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 353 112) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 351 511). El preu de la sortida és de 5 euros per persona. Per als nens menors de 12 anys les sortides són gratuïtes.