El Consell Comarcal lliura els premis del 24è Concurs Escolar de Nadales

 Hi han participat totes les escoles de la comarca, amb més de 2.000 treballs

La sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Urgell va acollir ahir al vespre el lliurament de premis del 24è Concurs Escolar de Nadales, que organitza aquesta institució. L’acte va estar presidit per la consellera comarcal de Cultura, Carme Ribó, i va comptar amb l’assistència de directors d’escoles, mestres i alumnes guardonats, amb les seves famílies

En total es van lliurar 40 premis, 27 en la modalitat de dibuix i 13 en la de poesia. Set dels tretze centres escolars participants han tingut algun premi. Els guardons han quedat molt repartits entre les tres escoles més grans de la Seu, amb 12 per a Pau Claris i La Salle i 10 per a Albert Vives. Els altres premis han estat per a alumnes de La Valira de la Seu, Sant Climent de Coll de Nargó, Sant Jordi d’Oliana i Miret i Sans d’Organyà.

En la modalitat de dibuix hi han participat alumnes de P-3 fins a 6è de primària, mentre que la poesia estava limitada a alumnes de 3r a 6è de primària. S’han presentat a concurs un total de 1.589 dibuixos i 501 poesies. Cada nivell escolar correspon a una categoria i en cada categoria s’han premiat tres obres. La novetat d’aquest any és que els dibuixos dels alumnes de 5è i 6è de primària han estat elaborats digitalment.

A més a més, s’han escollit dos guanyadors absoluts, un en dibuix i un altre en poesia. Aquests dos treballs il·lustren la nadala oficial del Consell Comarcal. El guanyador en dibuix ha estat Noa Teba Gil, de P-4 de l’escola Pau Claris, mentre que Abril López Moscoso, de 3r de primària del col·legi La Salle, ha obtingut el premi absolut en poesia.

El jurat de la modalitat de dibuix ha estat format per Mònica Almerich, Maria Àngels Carbonell, Gemma Coll i Ricard Lobo, mentre que el de poesia l’han integrat Joan Graell, Jordi Pasques i Isidre Domenjó. Cada premi consisteix en un lot de llibres i una làmina amb la reproducció de l’obra guardonada.

Les obres premiades estaran exposades al vestíbul de la seu del Consell Comarcal fins al pròxim 10 de gener. A més a més, es poden veure també al web de la institució (www.alturgell.cat). L’exposició estarà oberta al públic els dies feiners de 9 del matí a 2 del migdia.

La Seu d’Urgell, 20 de desembre de 2013.