El Consell Comarcal organitza una caminada a Nabiners seguint la xarxa de Camina Pirineus

L’antic nucli de població, al terme de Ribera d’Urgellet, està deshabitat des de fa 40 anys

Dins de la seva programació cultural estiuenca, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell proposa per al proper dimecres 11 d’agost una sortida guiada fins al nucli de Nabiners seguint els camins senyalitzats de la xarxa de senders de Camina Pirineus. Es tracta d’una caminada de dificultat moderada, que implica un recorregut de 10 quilòmetres d’anada i tornada des de la Seu d’Urgell amb un desnivell d’uns 300 metres. L’excursió, guiada per tècnics de les àrees de Cultura i Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, presenta un recorregut amb unes notables vistes panoràmiques sobre la plana de l’Urgellet i de les muntanyes que tanquen aquesta plana pel nord, fins a terres andorranes.

Per la seva banda, la visita a Nabiners, nucli deshabitat des de principis dels anys 80 del segle XX, permetrà conèixer una mica millor els processos de despoblament del Pirineu durant les darreres dècades. L’activitat forma part del cicle “Dimecres coneixem l’Alt Urgell” que proposa cada mes d’agost la descoberta de la comarca i del seu patrimoni.

Aquesta actuació forma part de l'Acció  6 Accions de promoció i posicionament del projecte Camina Pirineus: Xarxa de camins i s'emmarca en el PO FEDER CATALUNYA 2014-2020 - Operació GO03-000662 CAMINA PIRINEUS: xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell.

Imatge: La plana de la Seu des de Nabiners

L'Alt Urgell, 9 d’agost de 2021