El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell avala la creació de la plaça d’arquitecte comarcal

Ha estat un dels temes tractats a la reunió d'aquest dijous a Pont de Bar

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell crearà pròximament la plaça d’arquitecte comarcal després que el Consell d’Alcaldes hi hagi donat la seva aprovació en la reunió celebrada aquest dijous a Pont de Bar. L’acord s’ha pres a proposta de diversos ajuntaments que han vist la necessitat de disposar d’aquesta figura d’àmbit comarcal per donar servei als municipis a un cost assequible i complint amb tots els requisits que estableix la llei.

A partir d’ara, els ajuntaments interessats a disposar dels serveis de l’arquitecte comarcal hauran d’aprovar la signatura del corresponent conveni amb el Consell Comarcal. La previsió és que a principis de l’any 2019 surti la convocatòria pública per cobrir la plaça i que la contractació es pugui realitzar entre els mesos d’abril i maig. L’arquitecte, que ocuparà plaça de funcionari, reforçarà l’equip dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal, de tal manera que els ajuntaments veuran ampliats els serveis que actualment ja reben del Consell pel que fa a arquitectura tècnica i enginyeria industrial, entre altres.

Formació en drets del col·lectiu LGBTI

La reunió del Consell d’Alcaldes s’ha fet coincidir amb una formació que els càrrecs electes municipals han rebut sobre els drets del col·lectiu LGBTI, a càrrec de Regina Cairol, del Servei d’Atenció Integral dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida. Els alcaldes han conegut la normativa que regula els drets i la no discriminació de les persones per la seva orientació sexual i el que suposa la seva aplicació a nivell de l’administració local.

Presentació dels nous caps d’Agents Rurals i Mossos d’Esquadra

D’altra banda, s’han presentat als alcaldes de la comarca el nou cap del cos d’Agents Rurals a l’Alt Urgell, Alfons Picazo, i el nou cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental del cos de Mossos d’Esquadra, l’intendent Daniel Pérez. Picazo ha estat acompanyat de la cap del cos a l’Alt Pirineu, Anna Servent. Tots dos han informat els alcaldes dels principals temes sobre els que estan treballant.

L’Alt Urgell, 22 de novembre de 2018