El Consorci d'Atenció a les Persones organitza una jornada sobre trastorns per dèficit d'atenció i hiperactivitat

Uns 70 professionals participen a la jornada del CDIAP

La Seu d'Urgell va acollir aquest dissabte passat una jornada dedicada als Trastorns per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) on hi van participar una setantena de persones, entre professionals del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de l'Alt Urgell, del Pallars Jussà, del Pallars Sobirà i de la Cerdanya, professionals procedents de la pediatria i l'educació, membres de l'Associació TDAH Lleida, així com familiars de persones amb TDAH.

La jornada va ser presentada per la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Anna Vives, que va manifestar davant dels seus participants que “era molt meritòria la iniciativa de l’equip del CDIAP, ja que transcendeix de la seva dinàmica diària, i demostra la seva vocació de millora i de creixement professional”.

Aquesta jornada ha estat encarada sobretot als professionals que treballen la primera infància (dels 0 als 6 anys). La jornada es va obrir amb la presentació del vídeo TDAH, de Beatriz Pita Martin.

La jornada es va desenvolupar amb les ponències: 'L'infant de risc de TDAH: desenvolupament neurològic i abordatge del dèficit d'atenció a la primera infància', a càrrec del neuropediatra, Fernando Paredes; 'Dèficit d'atenció, impulsivitat i hiperactivitat al CDIAP: què podem fer a la primera infància?', a càrrec de l'equip del CDIAP de l'Alt Urgell; 'El TDAH a educació infantil: com detectar-lo i tractar-lo', a càrrec de Josefina Padrós i Magda Tuyà, psicòlogues i logopedes; i 'TDAH i els seus entorns', ponència que va impartir Jesús Romero, president de l'Associació TDAH Lleida.

La jornada es va cloure amb la celebració d'una taula rodona sota el títol 'T'ajudo, és Dur, ho hAs fet bé, Ho aconseguim!'

Aquesta jornada sobre TDAH ha estat organitzada pel Centre de Desenvolupament Infantil i Precoç de l'Alt Urgell, gestionat pel Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell.