El món de la moto de Bassella, en una exposició al Consell Comarcal

La mostra inclou plafons informatius, un vídeo i una Montesa de l’any 1951

El vestíbul de la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell acull des d’avui una exposició dedicada al món de la moto de Bassella, un dels municipis de Catalunya amb més tradició en l’esport de les dues rodes. La mostra inclou, d’una banda, imatges i textos del Museu de la Moto i, de l’altra, informació i vídeo relatius a la Bassella Race 1, la prova d’enduro més multitudinària d’Europa, que tindrà lloc els pròxims dies 15 i 16 de febrer.

El principal atractiu de l’exposició és una moto d’època procedent del museu de Bassella. Es tracta d’una Montesa de l’any 1951, el model D-51, de 125 centímetres cúbics. La moto es diferenciava de les seves antecessores en la introducció al davant d’una forquilla de tipus telescòpic. Un altre element distintiu era el dipòsit de línies arrodonides, amb caixa d’eines incorporada i pintat de vermell, color que passaria a ser l’emblemàtic de la marca.

El Museu de la Moto de Bassella, gestionat per la Fundació Privada Museu Moto Mario Soler, exposa actualment més de 150 models de marques nacionals i internacionals, amb prototips únics al món i el taller original on Mario Soler va restaurar les motocicletes que formen la col·lecció.

D’altra banda, la Bassella Race 1 reunirà més de 1.000 pilots en la que ja és la cursa d’enduro més concorreguda del continent. Entre els participants, alguns dels millors pilots mundials de l’especialitat i centenars d’aficionats de totes les edats. La prova és organitzada pel Club SIP Sport.

La Seu d’Urgell, 3 de febrer de 2014