El programa Mesures Actives d’Inserció per a destinataris de l’RMI finalitza amb molt bona participació

Una trentena de persones han finalitzat el curs d’inserció laboral a l’Alt Urgell

El 30 d’abril finalitza el programa Mesures Actives d’Inserció per a destinataris de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) que s’ha desenvolupat durant 5 mesos a l’Alt Urgell. L’objectiu del programa ha estat posar a l’abast dels usuaris del programa un seguit de recursos  formatius i  ocupacionals  per tal de situar-los en una millor posició davant la recerca de feina. 

La metodologia aplicada en aquest programa ha estat a través d’itineraris personalitzats. La tutorització l’ha dut a terme la tècnica d’inserció, a través d’entrevistes individualitzades seguint els respectius plans individuals, com també a través d’un acompanyament en les sessions grupals i seguiment durant les pràctiques no laborals en empreses del mercat ordinari.

Les sessions formatives han estat una part molt important del programa en què s’han pogut treballar conceptes com ara el mercat laboral, eines i canals de recerca de feina, motivacions i interessos, procés de selecció, emprenedoria, habilitats socials i noves tecnologies. En aquest darrer punt cal destacar que s’ha aconseguit un 60% d’acreditacions de l’ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació).

Alguns dels beneficiaris del programa han realitzat les pràctiques d’una durada màxima de 100h en empreses del territori, majoritàriament en els àmbits de l’atenció a la tercera edat i de la fusteria.

Aquet programa ha estat finançat pel Fons Social Europeu i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i s’ha implantat a l‘Alt Urgell a través del Consell Comarcal.

 

La Seu d’Urgell, 29 d’abril de 2015