El programa Pirinnowa’tt endega diverses jornades de capacitació en energies renovables

La formació té caràcter gratuït i es desenvoluparà els mesos de maig i juny

El programa Pirinnowa’tt per a la transició energètica al Pirineu ha presentat la seva oferta de capacitacions gratuïtes per als mesos de maig i juny propers. L’objectiu de la iniciativa és dotar els alumnes que s’hi inscriguin de les eines i els coneixements necessaris per treballar en les instal·lacions i els serveis de les energies netes i renovables, per a les quals aposten decididament de cara al futur les institucions públiques del territori.

Els destinataris d’aquests cursos poder ser, d’una banda, les persones en situació d’atur i, de l’altra, els professionals del sector que desitgin reciclar els seus coneixements. A més de la formació teòrica, hi haurà també la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses.

Els cursos es desenvoluparan al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP), a la tercera planta de l’edifici de les Monges de la Seu d’Urgell. La primera de les formacions serà sobre instal·lacions de biomassa i tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de maig de 9 a 2 del matí i de 4 a 7 de la tarda. La capacitació sobre instal·lacions solars fotovoltaiques està programada per a la setmana del 20 al 24 de maig en horari de 9 a 2 del matí.

La formació sobre instal·lacions solars tèrmiques es desenvoluparà del 27 al 31 de maig, els matins de 9 a 2. El curs de domòtica tindrà lloc del 3 al 7 de juny també en horari de matí. Finalment, la capacitació en geotèrmia i aerotèrmia s’ha previst per a la setmana del 17 al 21 de juny als matins.

Les inscripcions, que són gratuïtes, s’ha de formalitzar al Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 31 12 – mediambient@ccau.cat). Es pot consultar més informació sobre temari, docents i objectius a http://alturgell.cat/pirinnowatt-2018-2019. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors. Hi dona suport també el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

L’Alt Urgell, 16 d’abril de 2019