El projecte Pirinnowa’tt posa en marxa el web energiaibosc.com

Agrupa diverses eines i recursos per a la transició energètica

El projecte Pirinnowa’tt acaba de posar en funcionament el web http://energiaibosc.com/ per tal d’agrupar en un sol punt diverses eines i recursos per a la transició energètica. Pirinnowa’tt és una iniciativa conjunta de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, que subvenciona el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El portal s’estructura en quatre blocs principals: una pàgina d’actualitat i recull de premsa, una sobre transició energètica, una altra d’eines i recursos i finalment un espai sobre comptabilitat energètica i energia solar fotovoltaica.

L’apartat d’actualitat recull anuncis i noticies de diversos mitjans relacionats amb el camp de l’energia, que puguin tenir rellevància a nivell local, comarcal o de país, tant per a l’administració pública local, com per a empreses o per a la ciutadania en general. Les notícies es troben classificades en diverses categories per poder filtrar i seleccionar la informació del camp desitjat: energies renovables, sostenibilitat, eficiència energètica, vehicle elèctric, ocupació i canvi climàtic, entre altres

L’apartat de transició energètica es vincula a la web del projecte TE21, sobre transició energètica a municipis i comarques. En aquest apartat també hi trobem l’estudi energètic i econòmic per a tots els municipis de Catalunya.

La secció d’eines i recursos  manté, de forma actualitzada i agrupada per sectors o tipologia d’energia renovable, un ampli ventall d’eines, informació i documentació disponibles relacionades amb la transició energètica.

Finalment, l’apartat de comptabilitat energètica i energia solar fotovoltaica es vincula amb l’aplicatiu Enegest, una eina gratuïta per realitzar la comptabilitat energètica. Entre les seves funcions, un cop introduïda la facturació energètica, detecta errors de facturació o possibilitats d’optimització dels contractes, realitza el càlcul de la petjada de carboni, la realització de ràtios energètics i l’estudi sobre el dimensionat i viabilitat d’una instal·lació solar.

Totes les novetats publicades al web, s’agruparan i es difondran de manera regular en format de butlletí mitjançant correu electrònic a les llistes de distribució de les entitats del projecte, fomentant d’aquesta manera que es converteixi en una eina pel territori, tan a nivell públic com privat.

L’Alt Urgell, 22 de novembre de 2019.