El veí d’Estamariu Antoni Navinés celebra els 100 anys

Va ser felicitat per l’alcalde, el president del Consell Comarcal i representants de la Generalitat

Aquest diumenge, 8 de març, el veí d’Estamariu Antoni Navinés va celebrar 100 anys. Amb aquest motiu, va rebre la visita de l’alcalde del municipi, Pere Navinés; el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; el delegat de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, i el director dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Lleida, Josep Maria Forné. La felicitació dels representants institucionals va anar acompanyada d’una placa commemorativa i d’altres obsequis.

Nascut el 8 de març de 1915 a Cal Font d’Estamariu, Antoni Navinés ha viscut sempre al poble, on ha treballat de pagès. L’any 1947 es va casar amb Maria Navinés, pubilla de ca l’Osti, també d’Estamariu, amb qui va tenir quatre fills: Inés, Antoni, Isidre i Joan. Té vuit néts i quatre besnétes.

Des fa sis anys viu a la Seu d’Urgell, a casa de la seva filla, que es fa càrrec d’ell, amb el suport d’una cuidadora externa. Tot i que necessita ajut per a la seva vida quotidiana i que té dificultats de visió, manté el cap clar i la memòria intacta.

 

Estamariu, 8 de març de 2015