El xef Axier Arbilla, del restaurant Arbeletxe, ha representat l’Alt Urgell a GastroPirineus 2022

Ha preparat una terrina de muntanya amb crema flor de Cadí

El xef Axier Arbilla, del restaurant Arbeletxe de la Seu d’Urgell, acompanyat de la cap de sala, Tota Parejo, ha representat l’Alt Urgell a GastroPirineus, l’esdeveniment gastronòmic que se celebra fins a aquest dimarts a l’Hotel Vall de Núria. Arbilla ha elaborat una terrina de muntanya amb crema flor de Cadí, un exemple de cuina amb personalitat i productes del territori que defineix la manera de treballar del cuiner alturgellenc.

En opinió del president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera, que va ser present a la jornada, “participacions com la d’Axier Arbilla al GastroPirineus posen de manifest la professionalitat dels cuiners de l’Alt Urgell i la qualitat dels plats que elaboren, amb inventiva i productes del territori”. La participació del xef de l’Arbeletxe ha estat coordinada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

GastroPirineus és una iniciativa de Ferrocarrils de la Generalitat i l’Agència Catalana de Turisme, coordinada per Gastroevents i que compta amb el suport de diverses institucions i empreses. Hi han pres part una vintena de cuiners de llocs tan diversos com Bossòst, Barruera, Talarn, Sort, Bellver de Cerdanya o la Vall d’en Bas, entre altres.

Fotografies: Axier Arbilla i Tota Parejo durant la presentació del plat, que veiem a la segona imatge

L'Alt Urgell, 3 de maig de 2022