Els alumnes dels programes de formació per a joves reben els seus diplomes

Han participat en els projectes “Fórmula Jove” i “Joves per l’Ocupació” a l’Alt Urgell

Un total de 43 joves de l’Alt Urgell han rebut avui els diplomes que acrediten la seva formació dins dels programes “Fórmula Jove” i “Joves per l’Ocupació”, que s’han vingut desenvolupant els darrers mesos a la comarca. L’acte ha tingut lloc al CETAP-Telecentre i ha estat presidit per Anna Feliu, Coordinadora Territorial de Joventut a Lleida; Ricard Pérez, Conseller Comarcal de Joventut; i Josep Maria Pasques, Director de l’Oficina de Treball de la Seu. També hi han assistit alguns dels empresaris que han contractat els joves.

El projecte “Fórmula Jove Alt Urgell” tenia com a objectiu la formació d’auxiliars de comerç i turisme. Ha estat finançat pel Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Agència Catalana de la Joventutde la Direcció General de Joventut, i gestionat pel Consell Comarcal a través de l’Oficina Jove. Dels 40 aspirants seleccionats prèviament, se’n van escollir 13, els quals van començar un programa integrat per tres mòduls sobre coneixement de l’entorn i la llengua catalana, formació en tecnologies de la informació i la comunicació i en anglès i col·laboracions no remunerades en empreses. Dels 13 alumnes, els 6 que han completat tot els mòduls són els que rebran el diploma corresponent.

El projecte “Joves per l’Ocupació”, encara vigent fins al març d’aquest any, es va iniciar amb la selecció de 43 alumnes sobre un total de 80 aspirants. La seva formació, que ha tingut una durada de 300 hores, ha abraçat tres sectors professionals: peó forestal, hostaleria i turisme actiu i agroalimentari. Dels 37 joves que van acabar la formació, 19 han estat contractats per empreses del territori. Aquest programa ha estat finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Assumptes Socials i el Fons Social Europeu i l’ha gestionat també l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

D’altra banda, el pròxim 22 de gener, a les 12 del migdia, tindrà lloc al CETAP-Telecentre una xerrada informativa sobre la nova edició del programa “Joves per l’Ocupació”, el qual disposarà de 20 places per a joves entre 16 i 25 anys amb graduat escolar o sense i en situació d’atur.

La Seu d’Urgell, 14 de gener de 2014