Enllestida la zona oest de la xarxa senyalitzada de camins de Camina Pirineus

Les actuacions s'han portat a terme a set municipis de l'Alt Urgell

La xarxa senyalitzada de camins de la zona oest del projecte Camina Pirineus ja està enllestida i a punt per a ser utilitzada tant pels veïns de la comarca com pels turistes que vinguin a gaudir de l’Alt Urgell.

Després de mesos de treball per a la selecció dels millors camins que uneixen els diversos nuclis de població de la zona oest de l’Alt Urgell, així com el seu desbrossament i la seva senyalització, ha arribat el moment de donar aquesta zona per finalitzada i de posar-la a disposició dels senderistes per gaudir d’aquest exquisit entramat de senders.

La seva selecció ha estat molt curosa, sempre en funció de la seva titularitat pública i del seu pas pel major nombre possible de punts d’interès naturals i patrimonials, amb un seguit d’equipaments desplegats per tot el seu traçat com l’àrea d’autocaravanes a Organyà i el mirador dels Voltors, al municipi de Fígols i Alinyà o elements del patrimoni cultural tan singulars com el dolmen de Colomera, al municipi de Cabó, entre moltes altres localitzacions.

La xarxa de camins de la zona oest de l’Alt Urgell es desplega pels següents municipis:

  • Montferrer i Castellbò
  • Valls d'Aguilar
  • Cabó
  • Coll de Nargó
  • Organyà
  • Fígols i Alinyà
  • Ribera d'Urgellet

Per obtenir més informació sobre la xarxa senyalitzada de senders, es pot consultar la pàgina web del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, en l’apartat de Camina Pirineus.

Aquesta actuació forma part de l'Acció 2 del projecte Camina Pirineus: Xarxa de camins i s'emmarca en el PO FEDER CATALUNYA 2014-2020 - Operació GO03-000662 CAMINA PIRINEUS: xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell.

Imatge: Dolmen de Colomera, a la vall de Cabó. Fotografia de Gemma Pla / Camina Pirineus