Francesc Canosa presenta “Sixena: la croada de la memòria” a la Seu d’Urgell

El llibre posa al descobert el rerefons de la polèmica per les obres d’art

El periodista i escriptor Francesc Canosa serà aquest dissabte, dia 22, a la Seu d’Urgell per presentar Sixena: la croada de la memòria,el llibre que posa al descobert el rerefons de la polèmica de les obres d’art que, tot aprofitant l’aplicació de l’article 155, van ser extretes del Museu de Lleida i traslladades al monestir aragonès el passat mes de desembre. L’acte, que tindrà lloc a les 8 del vespre al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, serà presentat pel president de l’Associació Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó.

El llibre, editat per Fonoll, ens descobreix la història que hi ha entre Catalunya i Aragó des de la construcció del monestir de Sixena fins a l'actualitat. Política, religió i cultura són els tres grans trets que permeten endinsar el lector en la darrera croada de la memòria.La publicacióaplega més de vuit segles que mostren la ficció i el fracàs d’això que s’ha anomenat Espanya, a través de Sixena”, expliquen des de l’editorial.

Francesc Canosa és articulista del diari ARA i Nació Digital i col·labora, com a analista de l’actualitat, al programa Catalunya Migdia i als serveis informatius de Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya, la Xarxa i el PuntAvui TV. A més, és professor associat a la Facultat de Comunicació Blanquerna.

L’Alt Urgell, 19 de setembre de 2018