Gastronomia i senderisme, principals actius de l’Alt Urgell al Saló del Turisme

S’hi presenten les Jornades Gastronòmiques i el Camí de l’Últim Càtar

L’Alt Urgell és present novament al Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC) que avui divendres ha obert les seves portes a Fira de Barcelona. En aquesta edició, com a principals novetats, es presentaran la guia del Camí de l’Últim Càtar, que travessa la comarca de sud-est a nord-oest, i les noves Jornades Gastronòmiques, que se celebraran de l’11 al 27 d’abril.

L’oferta turística de l’Alt Urgell, que està integrada al córner Pirineus de l’Agència Catalana de Turisme, abasta també els allotjaments hotelers i de turisme rural, la marxa nòrdica, les instal·lacions olímpiques del Parc del Segre, els esports d’aventura i el patrimoni cultural i natural, entre d’altres atractius.

El Camí de l’Últim Càtar, compartit amb el Pallars Sobirà, és una de les novetats més potents de senderisme, ja que enllaça els parcs naturals del Cadí-Moixeró i de l’Alt Pirineu i transcorre per una gran varietat de paisatges. La ruta recrea el camí que va seguir Guillem Belibasta, l’últim càtar documentat, per creuar el Pirineu a la recerca d’un refugi que no va arribar a trobar mai.

Al Saló del Turisme, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell disposa, avui divendres i demà dissabte, d’un estand per promocionar les Jornades Gastronòmiques. També oferirà dos tasts: el melós de vedella bruna sobre mosaic de trumfos gratinat amb formatge Urgèlia i agredolç; i el GinFer, els gintònic del Pirineu.

 

La Seu d’Urgell, 4 d’abril de 2014