Jesús Babià i Dora Borrull, d’Organyà, guanyadors del concurs “Històries!”

La victòria, molt disputada, s’ha decidit després de successius empats amb la parella de la Seu

La parella formada per Jesús Babià i Dora Borrull, del casal de jubilats Santa Fe d’Organyà, ha estat la guanyadora de la final comarcal del concurs “Històries!”, que s’ha celebrat aquest divendres a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell.

La final ha estat molt disputada, fins a l’extrem que la victòria s’ha hagut de decidir per la diferència d’edat dels concursants, atès que la parella d’Organyà i la de la Seu, formada per Julio Moreno i Josep Fernández, han acabat empatades a 9 punts, empat que s’ha mantingut després de les tres preguntes extres de desempat. Per al tercer lloc també ha calgut un desempat, ja que les altres cinc parelles concursants han acabat les 12 preguntes de la final empatades a 7 punts. Finalment, en el desempat, el tercer premi se l’ha emportat la parella d’Oliana, formada per Joan Sentoll i Jordi Codina.

Les preguntes estaven relacionades amb fets històrics com ara el primer esment documentat del bisbe Sal·la, la condemna inquisitorial de Ramon de Josa, la proclamació de la Regència d’Urgell o el bombardeig d’Adrall durant la Guerra Civil. L’organització ha destacat l’alt nivel de preparació de totes les parelles concursants.

El primer premi, dotat per Viatges Vilà Betriu, consisteix en una estada de cap de semana a la Costa Daurada per a dues persones. El segon i el tercer premi han estat dotats per l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i consisteixen, respectivament, en una cura termal per a dues persones a l’Hotel Balneari Sant Vicenç i en un àpat per a dues persones a l’Hotel Nice de la Seu d’Urgell.

L’acte ha estat clausurat per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i ha comptat també amb la presencia de la regidora de Gent Gran, Montse Bonet, i la consellera de Cultura del Consell Comarcal, Carme Ribó.

 

La Seu d’Urgell, 20 de juny de 2014