Joan Altimiras presenta aquest divendres a la Seu d’Urgell el llibre ‘L’herba creix de nit’

L’autor, exdirector del Sant Hospital de la Seu, estarà acompanyat d'Albert Villaró

Joan Altimiras presentarà aquest divendres, 11 de novembre, a la Seu d’Urgell el llibre de relats L’herba creix de nit (Ed. Oblícuas), el seu debut en solitari en el món de les lletres. En l’acte, que tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell a les 7 del vespre, l’autor estarà acompanyat de l’escriptor Albert Villaró. Altimiras, nascut a Barcelona l’any 1953, manté una estreta relació amb l’Alt Urgell des que va ser director gerent del Sant Hospital entre els anys 2011 i 2014. És soci de l’Associació Llibre del Pirineu des de la seva fundació.

Sobre L’herba creix de nit, el psiquiatre i director de l’Institut Clínic de Neurociències de l’Hospital Clínic Universitari de Barcelona, Manuel Valdés Miyar, escriu: “És un títol afortunat, pres de l’últim conte. Suggereix una observació poètica i també una amenaça, ja que adverteix que les coses, les persones (i un mateix) canvien mentre no les veus, van creixent o minvant sense que ho apreciïs i es tornen estranyes a la teva esquena. En el llibre hi ha dos tipus de contes: situacions originals o inesperades que exigeixen resposta a diferents tipus de persones i personatges que viuen l’última edat i reivindiquen el dret a continuar governant el seu destí”.

Joan Altimiras és farmacèutic i directiu d'hospitals. Ha sigut alumne de l'Aula d'Escriptors i de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Alguns dels seus contes s'han publicat en antologies (Qué me estàs contando, 2007, Café con letras, 2008 i Els Nigrants i Altres Contes, 2020). Ha estat finalista dels premis literaris Els 4 Gats, Ciutat de Tarragona i el Concurs de relats curts TMB els anys 2020 i 2021.

L’Alt Urgell, 9 de novembre de 2022