Joan Soler Amigó i Roser Pubill presenten a la Seu d’Urgell el llibre “Les bruixes es pentinen”

L’obra recull la significació que la bruixeria ha tingut i encara té a Catalunya

Aquest dijous, dia 7 d’agost, a les vuit del vespre, la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Urgell acollirà la presentació del llibre Les bruixes es pentinen, del qual són autors Joan Soler i Amigó i Roser Pubill i que ha editat Pòrtic. Es tracta d’un treball divulgatiu de la significació que ha tingut i té la bruixeria a Catalunya. Com és prou conegut, encara avui les bruixes són ben presents en les rondalles i les llegendes, en el cançoner popular i en l’imaginari col·lectiu.

En el llibre apareixen les relacions de la bruixeria amb la mitologia, la literatura, les creences i la religió. També es parla dels ungüents, els beuratges, els conjurs i els encanteris de les bruixes, a més dels gorgs i les coves que habitaven. En un altre apartat es tracta les caceres de bruixes i els autos de fe que les enviaven a la forca o a la foguera.

Joan Soler i Amigó (Badalona, 1941) és pedagog, escriptor i expert en la cultura popular. Autor de diversos llibres com ara Mitologia catalana i Dones catalanes llegendàries, l’any passat va publicar la novel·la La muntanya de les relíquies. Ha estat el director de Tradicionari, enciclopèdia de cultura popular catalana en deu volums.

Roser Pubill i Porta va néixer a la Seu d’Urgell l’any 1952. Llicenciada en Filologia Romànica i DEA en Geografia Humana, ha desenvolupat la seva carrera professional com a editora a Enciclopèdia Catalana, des d’on ha editat, entre altres obres, la Geografia General dels Països Catalans.

La Seu d’Urgell, 4 d’agost de 2014