Jordi Casamajor presenta a la Seu d’Urgell el llibre ‘Gravats rupestres d’Andorra, l’Alt Urgell i las Cerdanya’

Primer acte del cicle ‘Desenterrant el passat’

El cicle Desenterrant el passat s’inicia amb la presentació del llibre «Gravats rupestres d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya» a la Seu d’Urgell, a càrrec d’un dels seus autors, Jordi Casamajor.

Fill de la Seu d’Urgell i actualment establert a Andorra, Jordi Casamajor és un dels principals especialistes en gravats rupestres al Pirineu. Al llarg dels anys n’ha localitzat i documentat nombrosos, especialment a Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya, dels quals n’ha fet difusió en articles especialitzats i a través de la xarxa. Mai fins ara, però, els gravats rupestres d’aquests tres territoris havien estat objecte d’un llibre divulgatiu per fer arribar al gran públic la riquesa d’aquests petroglifs ocults a les muntanyes de la conca alta del Segre. El llibre, publicat per Anem Editors, ha estat escrit a quatre mans per Casamajor i per l’escriptor andorrà David Gálvez.

L’obra, profusament il·lustrada amb una gran quantitat de fotografies, recull desenes de gravats, eminentment sobre pedra per bé que no de manera exclusiva, els quals compten amb una explicació divulgativa sobre les seves característiques i el seu possible origen i significat. Per les seves característiques, es tracta d’un format innovador per donar a conèixer els tresors dels nostres avantpassats que s’oculten en les muntanyes pirinenques.

L’acte es durà a terme el proper dimecres dia 6 d’octubre a la sala d’actes de Sant Domènec de la Seu d’Urgell, a les 20.00 h, i consistirà en una conferència impartida per Jordi Casamajor, que aproparà el públic als continguts del llibre. L’assistència és lliure, però cal inscripció prèvia a través del següent enllaç: http://agenda.laseu.cat/espaiermengol.

L’acte forma part del cicle Desenterrant el passat, organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. En aquest cas, a més, compta amb la col·laboració d’Anem Editors.

Fotografia: Portada del llibre «Gravats rupestres d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya», de Jordi Casamajor i Jordi Gálvez. Anem Editors.

L’Alt Urgell, 4 d’octubre de 2021