Jornada sobre finançament en el sector agroalimentari de l’Alt Pirineu i Aran

La trobada, que tindrà lloc el 19 de febrer a la Cooperativa Cadí de la Seu, s’emmarca en el projecte d’ateneus cooperatius

La Seu d’Urgell acollirà, el pròxim 19 de febrer, una jornada sobre finançament en el sector agroalimentari de l’Alt Pirineu i Aran, impulsada per l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, creat el desembre de 2016. L’activitat, que tindrà lloc a les instal·lacions de la Cooperativa Cadí a partir de dos quarts de deu del matí, va adreçada a representants d’empreses i entitats del món agroalimentari.

La jornada té com a objectius prioritaris dotar el sector agroalimentari de l’Alt Pirineu i Aran dels coneixements necessaris sobre finançament, posar en contacte els principals agents relacionats amb el sector i compartir una visita-experiència on poder extrapolar informació per aplicar-la a la pròpia empresa.

La jornada s’obrirà amb l’exposició de diversos exemples pràctics de finançament d’associacions i empreses agroalimentàries pirinenques, entre les quals ja han confirmat la seva assistència l’Associació Menja’t l’Alt Urgell i l’Associació Agroalimentària de Cerdanya. Els seus representants respondran a qüestions com ara les fonts de finançament amb què compten, les dificultats amb què s’han trobat a l’hora de buscar finançament o si alguna vegada han utilitzat fonts de finançament cooperatiu o basats en l’economia social. Després, s’obrirà un petit debat.

Tot seguit es passarà a una sessió formativa sobre instruments financers cooperatius, que anirà a càrrec de Toni Oró, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, i es clourà la jornada amb la presentació de la Cooperativa Cadí i la visita a la Cooperativa Pirenaica.

Les inscripcions a la jornada es poden fer al telèfon 973 650 187, a l’adreça der correu electrònic dengo@pallarsjussa.cat o a través del formulari allotjat a la pàgina web www.bit.ly/sectoragroalimentari.

En l’organització de la jornada hi col·laboren els consells comarcals de l’Alt Pirineu, el Conselh Generau d’Aran, l’IDAPA, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, el CETAP, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

 

L’Alt Urgell, 14 de febrer de 2018