L’Alt Urgell arranja i desbrossa 200 quilòmetres de camins gràcies al programa Treball i Formació

Els resultats s’han  presentat aquest divendres al Consell d’Alcaldes

Al Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, reunit aquest divendres a Noves de Segre, ha conegut els resultats dels treballs d’arranjament, neteja i desbrossament de camins i senders realitzats fins ara pels 10 operaris que, des de finals de gener d’enguany, han participat en el programa Treball i Formació, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), els ajuntaments i el Consell Comarcal.

En el període comprés entre el 29 de gener i el 31 d’agost, els participants en el programa han realitzat tasques de manteniment en 148 quilòmetres de senders, als quals s’han d’afegir feines de manteniment de carreteres en 61 quilòmetres, la qual cosa suma actuacions en gairebé 200 quilòmetres de vies. Una altra dada interessant dels resultats presentats és que s’ha actuat en tots i cadascun dels 19 municipis de la comarca.

Les 10 persones que han realitzat aquests treballs van ser seleccionades per formar part del programa Treball i Formació dins de la Línia PANP (persones que, en el moment de la contractació, no eren perceptores de cap tipus de prestació per desocupació). D’aquests persones, 7 han tingut un contracte de 6 mesos, que va finalitzar el passat 28 de juliol, mentre que les altres 3 van ser contractades per 12 mesos, fins al 28 de desembre. A més a més, es va contractar, també per un període de 12 mesos, un coordinador de les brigades.

El Consell d’Alcaldes ha tractat altres temes, entre els quals el programa Camina Pirineus, els serveis i les infraestructures de telecomunicacions a la comarca i s’ha acordat preparar un projecte per a reducció de la contaminació lumínica i estalvi energètic per presentar a la convocatòria oberta de Fons europeus FEDER. 

L’Alt Urgell, 21 de setembre de 2018