L’Alt Urgell celebra el Dia Mundial de la Poesia amb un acte a la sala La Immaculada de la Seu d’Urgell

Lectura de poemes, conferència i lliurament de premis del concurs de Dictat Plurilingüe

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, aquest dijous, 21 de març, diverses institucions i entitats de l’Alt Urgell organitzen conjuntament un acte a la sala La Immaculada de la Seu d’Urgell a partir de les 7 del vespre. L’acte constarà de diverses parts i començarà amb la lectura del poema Poesia. Música de l’ànima, teixida amb paraules, de la poetessa de Cervera Rosa Fabregat, en una dotzena de llengües diferents. Les lectures aniran a càrrec de ciutadans i ciutadanes parlants d’aquestes llengües.

Tot seguit, alumnes de les escoles Albert Vives, Pau Claris i La Valira llegiran també en veu alta poemes creats per ells mateixos. Després, Eva Sauret farà una xerrada que porta per títol Federico Garcia Lorca. Vida i Obra. L’acte es clourà amb el lliurament de premis del 4t Concurs de Dictat Plurilingüe d’alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO dels quatre centres de secundària de l’Alt Urgell. En aquesta ocasió, i per primera vegada, els dictats han estat de poesia i s’han fet en català, castellà, anglès i francès.

El Dia Mundial de la Poesia a l’Alt Urgell és organitzat per l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal, la Biblioteca Sant Agustí, l’Escola Oficial d’Idiomes, el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya i Òmnium Alt Urgell.

L’Alt Urgell, 20 de març de 2019