L’Alt Urgell comença a Coll de Nargó el canvi d’enllumenat públic del projecte Impulsa Energia

La iniciativa permetrà als ajuntaments un 30% d’estalvi en la despesa energètica

Aquest febrer han començat les actuacions de canvi d’enllumenat públic de Coll de Nargó en el marc del projecte Impulsa Energia: Millora de l’eficiència energètica i gestió de l’enllumenat i edificis públics a l’Alt Urgell. Aquest és un projecte FEDER, amb cofinançament de la Diputació de Lleida i les entitats locals de la comarca, i liderat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

La substitució de l’enllumenat públic consisteix en el canvi de les làmpades o lluminàries actuals, majoritàriament de vapor de sodi o vapor de mercuri, per unes de tecnologia LED, molt més eficients i que suposaran un estalvi als consistoris de l’ordre del 30%.

A les actuacions al municipi de Coll de Nargó seguiran les que es portaran a terme als municipis d’Arsèguel, Bassella, Oliana i Pont de Bar, els quals s’han adherit a l’acord marc de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) dins del projecte Impulsa Energia. Els treballs corren a càrrec de l’empresa Muntatges Lleida i la previsió és que aquests municipis puguin gaudir del nou enllumenat públic la pròxima primavera.

A finals de 2020, el projecte FEDER Impulsa Energia va treure una licitació d’onze lots per substituir l’enllumenat públic a diversos nuclis d’onze municipis de la comarca: Arsèguel, Cabó, Cava, Josa i Tuixent, la Seu d’Urgell, la Vansa i Fórnols, Montferrer i Castellbò, Organyà, Peramola, Ribera d’Urgellet i Valls d’Aguilar. L’actuació s’executarà en els pròxims mesos.

El Consell Comarcal, també en el marc del projecte FEDER Impulsa Energia, està ultimant una altra licitació de canvi d’enllumenat públic per a 6 municipis que ascendeix a uns 375.000 € en total, i que es preveu tenir executada a final d’any.

L’Alt Urgell, 12 de febrer de 2021