L’Alt Urgell disposarà de dos camins verticals equipats abans de final d’any

El projecte, que s’executa als termes de Fígols i Alinyà i d’Oliana, forma part del programa Camina Pirineus

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell està portant a terme l’execució de les obres de creació de dos camins verticals equipats. El projecte forma part del programa Camina Pirineus i comportarà una inversió total de 168.821 euros. Es tracta del camí vertical de la Serra de Canals, al terme municipal d’Oliana, i el camí vertical de Roca Narieda, dins del terme de Fígols i Alinyà.

El camí de la Serra de Canals tindrà una longitud total de 280 metres i inclourà un pont penjant del tipus nepalès. L’actuació consisteix en la neteja, habilitació i marcatge, tant de la zona d’aproximació i retorn —que s’habilitarà pel sender actual d’accés a peu a la Creu de la Serra—, com de la via d’escapament, a més de l’estabilització d’elements del vessant i la protecció enfront dels llamps. El traçat serà més tombat a la part baixa i més físic i vertical al mur superior. L’actuació estarà finalitzada el pròxim mes de novembre.

Pel que fa al camí vertical de Roca Narieda, la longitud total serà de 500 metres i inclourà un mínim de dos ponts penjants del tipus nepalès. També en aquest cas es portarà a terme la neteja, senyalització i marcatge dels diversos sectors, amb dos escapaments previstos. A més a més, al cim de la roca es construirà un mirador paisatgístic. El retorn es farà pel sender actual per pujar a peu a Narieda. Les obres conclouran el mes de desembre vinent.

Els camins verticals equipats s’inclouen en l’eix A2 del programa Camina Pirineus i neixen amb l’objectiu d’oferir als aficionats d’aquesta especialitat esportiva unes condicions òptimes per a la seva pràctica en dues de les formacions rocoses més espectaculars de la comarca.

Imatge: Treballs de col·locació d'equipaments al camí vertical de la Serra de Canals.

L’Alt Urgell, 14 d’octubre de 2019.