L’Alt Urgell presenta el projecte ecoturístic Camina Pirineus en una convenció del clima i l’energia a Eslovènia

Convidats per l’entitat eslovena organitzadora i amb l’objectiu de conèixer l’experiència turística de l’Alt Urgell

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha presentat aquest dimecres el projecte ecoturístic Camina Pirineus a la Convenció d’Alcaldes per al Clima i l’Energia (Covenant of Mayors for Climate & Energy) que ha tingut lloc a la ciutat de Skofja Loka, a Eslovènia. La presentació ha anat a càrrec del tècnic del promoció del projecte, Carles Miñambres.

La convenció ha estat organitzada per l’Agència de Desenvolupament Regional de Gorenjska, als Alps eslovens, i ha servit per presentar públicament el pla d’acció regional de la zona i, alhora, compartir les experiències en turisme de muntanya sostenible i transport i mobilitat de dos territoris d’altres països, un dels quals ha estat l’Alt Urgell i l’altre una regió dels Alps austríacs.

Camina Pirineus és una iniciativa avalada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i liderada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb el suport de la Diputació de Lleida i el Departament de la Presidència de la Generalitat. També hi col·laboren els 19 ajuntaments de la comarca, les 11 entitats municipals descentralitzades (EMD) i 15 associacions i entitats, a més de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i els Parcs naturals de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró i té l’objectiu de convertir la comarca en un referent d’ecoturisme.

Imatge 1. Carles Miñambres, representant de Camina Pirineus, durant la seva intervenció a Skofja Loka

Imatge 2. Taula d'experiències a la convenció d'Eslovènia

L’Alt Urgell, 10 d’abril de 2019