L’Alt Urgell se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Entre els actes previstos, una cursa i caminada popular al Parc del Segre

Un any més, l’Alt Urgell se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el pròxim diumenge, 25 de novembre, amb un seguit d’actes per conscienciar la població sobre aquest greu problema social i expressar el rebuig frontal a les agressions de caràcter masclista.

Enguany, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) i L’Oficina Jove Alt Urgell (OJAU) s’han unit per organitzar un programa d’actes de caire reivindicatiu i amb voluntat participativa que s’obrirà a les 11 del matí i s’allargarà fins a la 1 del migdia.

La jornada s’iniciarà amb els parlaments de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i de la consellera comarcal d’Igualtat, Rosa Fàbrega, i continuarà amb la lectura del Manifest del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones per part de diferents esportistes de la ciutat. El manifest d’enguany, que ha estat redactat per la periodista Ariadna Oltra, posa de relleu, entre altres coses, que “necessitem més recursos i recolzament per a què totes les dones en situació de violència masclista puguin trencar el silenci i sortir-se’n”.

Tot seguit tindrà lloc una cursa i caminada popular al Parc Olímpic del Segre, amb tres recorreguts possibles: un de 2 km al voltant del canal olímpic, un altre de 5 km amb sortida des del mateix Parc del Segre i, finalment, un circuit de 9 km que transcorrerà a banda i banda del riu entre el Parc i el pont d’Alàs.

Per participar en qualsevol de les curses cal fer la inscripció al formulari de les webs del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de la Seu o a l’enllaç: http://ves.cat/enJ1. També hi ha la possibilitat de col·laborar en funcions de voluntariat inscrivint-se en el següent enllaç: http://ves.cat/enKa o bé col·laborar fent una aportació econòmica o una donació d’algun article a través d’aquest enllaç: http://ves.cat/enJ9

 

L’Alt Urgell, 22 de novembre de 2018