L’ATM de l’Àrea de Lleida presenta les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Reunió amb els alcaldes de l'Alt Pirineu i Aran

L’ATM de l’Àrea de Lleida ha donat a conèixer avui a alcaldes/sses, regidors/es i tècnics/ques dels municipis de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran les activitats que poden posar en funcionament en el marc de l’edició d’enguany de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebrarà del 22 al 29 de setembre.

L’acte ha estat presentat pel delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, amb la participació de la directora dels Serveis Territorials a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran de Territori i Sostenibilitat, Maria Dolors Tella; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; el secretari de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, Albert Obiols i la coordinadora de les adhesions a la província de Lleida, Meritxell Macià.

L’ATM de l’Àrea de Lleida, que és membre de la Comissió Institucional de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, actua per encàrrec del Departament de Territori, com a coordinadora al seu àmbit territorial de les diferents activitats que es duguin a terme, per tal d’agilitzar i facilitar als municipis la seva posada en funcionament i resoldre les qüestions tècniques i operatives que puguin sorgir.

Com a ens coordinador d’aquestes activitats, l’ATM de l’Àrea de Lleida ha proposat les següents:

1.-Activitats de caminar:

  • Caminades saludables: recorreguts de 30 minuts, apropiades bàsicament per a grups de gent gran.
  • Caminades culturals: itineraris urbans per conèixer el patrimoni i la història local.
  • Caminades verdes: sortides de 2 a 3 hores en parcs, boscos i altres zones rústiques, per exemple, per netejar-les.
  • Com a novetat d’enguany s’amplia l’oferta de caminades amb la incorporació de caminades adreçades a escolars.

2.-Organització de pedalades

3.-Activitats amb transport públic.

- Cursa de mobilitat interurbana per mostrar dades comparatives de costos amb el vehicle privat personalitzades a cada municipi.

- Cursa de mobilitat escolar d’àmbit urbà per comparar costos econòmics i ambientals en els desplaçaments diaris, realitzada per alumnes de diferents centre de Lleida ciutat.

- Guanya un any de transport públic! L’ATM realitzarà un càsting entre persones que viatgin regularment en transport públic i vulguin explicar la seva experiència de mobilitat davant  d’una càmera. Els vídeos testimonials es difondran a través de youtube i la persona seleccionada guanyarà tot un any de transport públic.

En el transcurs de la sessió també s’ha presentat la campanya de comunicació que recolzarà i donarà difusió a les accions generals de la campanya i aquelles específiques que faci cada municipi. Aquest any es vol potenciar especialment la difusió a través de facebook i twitter, amb la creació d’una plana específica al Facebook i que sota el hashtag #mobilitat2014 diferents emissors estaran piulant tota l’activitat que generi la Setmana arreu de Catalunya.

L’any 2013, la participació dels municipis lleidatans en la Setmana va créixer un 20%, amb 83 entitats adherides. En l’àmbit del Pirineu i Aran 8 municipis van consolidar la seva participació i 7 municipis més es van adherir per primer cop.

La implicació dels municipis en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura segueix una clara tendència a l’alça. L’any 2012 les entitats adherides foren 69 i el 2011, 58.

Lleida, 27 de maig de 2014