L’itinerari de Sant Joan de l’Erm adaptat per a persones amb mobilitat reduïda arribarà fins al mirador de la vall de Santa Magdalena

L’actuació forma part del programa Camina Pirineus, finançat per fons europeus, que lidera el Consell Comarcal de l’Alt Urgell

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell està construint al bosc de Sant Joan de l’Erm, dins del terme municipal de Montferrer i Castellbò, l’últim tram d’un itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. L’actuació consisteix en la col·locació d’una passera de fusta de 100 metres de longitud que donarà continuïtat a la instal·lada amb anterioritat pel Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquesta infraestructura s’adapta a l’entorn natural i permet que en puguin fer ús persones amb mobilitat reduïda, incloses les que van en cadira de rodes, de tal manera que podran endinsar-se al bosc i fer-hi un recorregut de gairebé un quilòmetre entre l’anada i la tornada.

Es preveu que la passera, que tindrà una longitud total de gairebé 500 metres, s’acabi d’instal·lar a finals d’aquest mes de novembre i que durant l’any 2019 es completi el projecte amb una darrera fase que consistirà en la construcció del mirador elevat de la vall de Santa Magdalena.

Aquestes actuacions formen part de l’acció de creació de recursos ecoturístics i miradors del programa Camina Pirineus de creació d’una xarxa de senders a la carta i que compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Les obres, per un import de 21.970,52, han estat adjudicades a l’empresa d’inserció laboral Integra Pirineus, en la qual hi treballen persones amb risc d’exclusió social.

L’Alt Urgell, 14 de novembre de 2018