L’Oficina Jove de l’Alt Urgell i l’Institut Aubenç d’Oliana impulsen el projecte “Atreveix-te”

Es posa en marxa aquest dimarts amb la jornada “Construïm identitats positives”

Aquest dimarts, 27 de novembre, es posa en marxa a Oliana el projecte “Atreveix-te!”, una eina d’acompanyament educatiu impulsat per l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i l’Institut Aubenç amb el suport de l’Ajuntament d’Oliana i la Direcció General de Joventut de la Generalitat. La primera de les accions del projecte serà una jornada de coeducació que porta per títol “Construïm identitats positives”.

“Atreveix-te!” està adreçat a adolescents vinculats a l’Institut Aubenç i residents a municipis del sud de l’Alt Urgell per afavorir el seu desenvolupament integral i per tal de prevenir l’abandonament prematur de la seva trajectòria educativa. Els objectius del projecte són millorar l’èxit en la trajectòria educativa dels i les adolescents —tant en la seva dimensió acadèmica com en les dimensions emocionals i socials—, educar en perspectiva de gènere i enfortir la xarxa educativa formal i no formal de l’Alt Urgell sud i els vincles entre les famílies, l’institut i l’entorn.

La jornada d’aquest dimarts començarà ja al matí amb diversos tallers adreçats a tot l’alumnat del centre educatiu, mentre que a migdia s’oferiran tallers adreçats al professorat del centre. A les 6 de la tarda tindrà lloc la xerrada “Com ajudar els nostres fills i filles a construir una identitat positiva”, adreçada a famílies d’Oliana i de tota la comarca.

Els tallers i la xerrada seran facilitats per l’escriptor, formador, mestre i psicopedagog Daniel Gabarró, tot un referent en el món educatiu i en l’àmbit de la coeducació. La participació a la xerrada de la tarda és gratuïta i cal inscriure’s enviant un correu a efuster@ccaucat.

L’Alt Urgell, 26 de novembre de 2018