La comissió de seguiment del túnel de Tresponts es posa al corrent de l’estat i les previsions de l’obra

En un termini màxim de tres setmanes estarà acabada l’ampliació del túnel antic

Aquest divendres s’ha reunit a l’Ajuntament d’Organyà la comissió de seguiment de les obres del túnel de Tresponts per tal de conèixer de primera mà l’estat actual de les obres i les previsions de cara al futur més immediat. A la trobada hi han assistit el director general d’Infraestructures de Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, Xavier Flores; els alcaldes d’Organyà, Celestí Vilà, i de Coll de Nargó, Martí Riera; el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana; el president del Consell Comarcal, Miquel Sala; representants de la plataforma ciutadana, el director de l’obra i tècnics del departament.

Xavier Flores ha informat del procés de rescissió del contracte entre la UTE adjudicatària de l’obra, integrada per Acciona i Copcisa, i l’empresa subcontractada Obras Subterráneas, SA (OSSA) i la signatura del contracte amb l’empresa que l’ha substituït. El director general ha explicat que aquest canvi no afectarà el termini d’execució de les obres, que conclourà a finals de l’any 2020. La perforació de les galeries d’evacuació del túnel començarà els pròxims dies, tan bon punt es disposi dels permisos corresponents.

D’altra banda, els responsables de les obres han indicat que l’ampliació del túnel antic, situat a pocs metres de la boca sud del túnel nou, estarà finalitzada en un termini màxim de tres setmanes. Fins aleshores, de dilluns a divendres es mantindrà el pas alternatiu regulat per semàfor, mentre que els caps de setmana estaran oberts tots dos carrils.

Durant la reunió, el president del Consell Comarcal, Miquel Sala, ha exposat les possibles opcions de connexió de la xarxa de camins del programa Camina Pirineus a través del congost de Tresponts un cop entri en servei el nou túnel.

L’Alt Urgell, 25 d’octubre de 2019