La Cúpula Gustum s’instal·la a l’Alt Urgell i la Cerdanya i rep 273 alumnes de les dues comarques

Activitat educativa sobre alimentació en el marc del projecte Leader de Cooperació

L’Associació Leader de Ponent amb els suport dels diferents Grups Leader de Catalunya, va impulsar el projecte de cooperació Gustum, on l’objectiu prioritari és donar valor al producte agroalimentari produït al territori. Des del Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya s’ha programat la presència de la Cúpula Gustum en aquestes comarques per tal que els alumnes del territori puguin aprendre més sobre productes locals i territori.

La cúpula és un inflable de 6x4 metres, on s’hi realitzen projeccions immersives en format 360º dinamitzades per un monitor que transporta els alumnes de viatge per conèixer els productes agroalimentaris de l’àmbit rural i la seva relació amb el paisatge, l’economia i la cultura, i el millor espai on fer-la arribar és dins els centres educatius.

A l’Alt Urgell, s’ha ubicat dins la pista polivalent de la zona esportiva de la Seu d’Urgell, el dimecres i dijous 6 i 7 de març. Al nostre territori, les càpsules que s’han treballat amb els alumnes han estat la carn, els productes làctics, els crustacis, els embotits i la fruita i la verdura d’una forma molt dinàmica i entenedora. 

Els centres educatius participants en aquesta segona vegada han estat els de la Seu d’Urgell (Escola Pau Claris, Escola Albert Vives, Escola la Valira, Col·legi La Salle), amb un total de 156 alumnes de 5è de primària, distribuïts en grups reduïts de 20-23 durant 7 passis d’unahora cadascú.

A la Cerdanya, s’ubicarà al Poliesportiu de Bellver el divendres 8 de març i s’hi treballaran les càpsules informatives de productes làctics, carn i embotits i fruita i verdura.

Els centres educatius participants en aquest segon any consecutiu de la cúpula a la Cerdanya seranl’Escola Portella Blanca de Lles de Cerdanya, l’Escola Sant Serni de Prats i Sansor, l’Escola el Puig de Prullans, l’Escola Pere Serret de Martinet, l’Escola Ridolaina de Montellà, l’Escola Santa Cecília de Bolvir, l’Escola Jaume I de Llívia, l’Escola Sta. Coloma de Ger, l’Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya i l’Escola Bac de Cerdanya d’Alp.

Un total de 117 alumnes participants de 5è i 6è de primària, distribuïts en 5 grups diferents entre matí i tarda.

Aquesta acció també compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del Consell Comarcal de la Cerdanya, els quals han gestionat el transport dels alumnes i la organització de l’activitat amb els centres educatius.

Per aquestes accions, el Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya compta, en el marc del projecte de cooperació Gustum amb el finançament del DARP i el FEADER.

 

Alt Urgell – Cerdanya, 7 de març de 2019