La Fira de Formació Professional, una finestra oberta tant a alumnes com a famílies

Tindrà lloc al proper 9 d’abril a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell

El proper 9 d’abril, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell tindrà lloc la jornada FP: EL FUTUR D’AVUI. La cita té un doble objectiu: per una banda, difondre les famílies professionals que es poden cursar a l’Alt Urgell i la Cerdanya i, per l’altra, que tant els joves de secundària com les famílies i els agents educatius, tutors i docents puguin conèixer el futur laboral i acadèmic que aporta cursar estudis de formació professional.

La jornada s’iniciarà a les 15.30 h amb una fira de famílies professionals: Comerç (INS Aubenç d’Oliana); Agrari (medi natural, forestals i eqüestre – EA Pirineu de Bellestar); Sanitat (INS Joan Brudieu de la Seu d’Urgell); Serveis a la comunitat (INS Joan Brudieu); informàtica (INS Joan Brudieu); Gestió administrativa (Col·legi La Salle de la Seu d’Urgell i INS Joan Brudieu); Mecànica (Col·legi La Salle); Activitats fisicoesportives (INS Pere Borrell de Puigcerdà); Hoteleria i Turisme (INS Pere Borrell).

A la entrada de Sant Domènec hi haurà una taula informativa de totes les formacions complementàries i perspectives de futur que poden tenir els joves al territori i fora d’aquest. Entre les propostes que es presentaran hi ha: programes ocupacionals, projecte Odisseu “Retorn talent jove”, programa de transició al treball, ateneus cooperatius, etc.

Aquesta fira té entrada lliure per a tothom que la vulgui visitar i es podrà conèixer quina formació es fa a cada centre educatiu de la mà del professorat del centre. Els centres educatius tenen visites programades a la fira, mentre que les famílies podran visitar-la de manera lliure des de les 15.30h fins les 18h.

De les 18 a les 19.15 hores tindrà lloc una taula rodona, moderada per Marta Pujantell, adreçada a famílies, empreses del territori, joves i públic en general amb un total de 6 participants de diferents perfils: joves que han fet itineraris formatius d’FP i universitat. empreses del territori que acullen alumnes de pràctiques, alumnes que han estudiat FP i estan treballant i alumnes que han fet projectes de mobilitat amb l’FP. També comptarà amb la presència de dues empreses que acullen alumnes en pràctiques: STIU 3000 i Taurus. La temàtica de la taula rodona és parlar dels avantatges i desavantatges de la FP i el seu futur a mig i llarg termini.

Per tancar l’acte tindrà lloc la cloenda institucional a càrrec d’Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; i Josep Serentill, inspector del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La jornada ha estat organitzada per: l’INS Aubenç, l’INS Joan Brudieu, el Col·legi La Salle, l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu l’Ajuntament de la Seu d’Urgell el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i els Serveis Educatius de l’Alt Urgell-Cerdanya.

L’Alt Urgell, 5 d’abril de 2019