La Fundació Integra Pirineus signa un conveni de col•laboració amb el Comú d’Andorra la Vella

Una brigada de l’entitat alturgellenca realitzarà treballs forestals al Principat

La Fundació Privada Integra Pirineus i el Comú d’Andorra la Vella han arribat a un acord de col·laboració que s’ha concretat en un conveni que ambdues parts han signat aquesta tarda al Principat. En virtut d’aquest acord, una brigada d’Integra Pirineus es desplaçarà periòdicament a la parroquia d’Andorra la Vella per fer-hi treballs forestals i de manteniment. A mitjà termini, es preveu formar un equip humà del propi país, el qual s’integrarà a l’estructura d’Integra Pirineus.

El conveni ha estat signat per la cònsol major del Comú d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer i, en representació de la Fundació Integra Pirineus, el seu president, Jesús Fierro, i Albert Batalla com a vocal del patronat de la Fundació.

Integra Pirineus té per objectiu contribuir a la inserció social i laboral de persones en situación o risc d’exclusió social, amb especial atenció a les persones amb discapacitat psíquica i malaltia mental. És per això que els integrants de la futura colla de treball andorrana respondran aquest mateix perfil.

Els treballs que Integra Pirineus realitzarà a Andorra la Vella consistirán en la neteja de boscos, manteniment de murs de pedra seca, marcatge, tala i poda d’arbres, conversió de fusta en estella i feines de jardinería, entre d’altres. Per aquestes tasques, Integra Pirineus rebrà un percentatge del preu per hectàrea treballada o una quantitat a determinar per cada feina.

El conveni signat avui té una durada de tres anys, prorrogable per períodes d’un any. Per tal de fer un seguiment del desplegament del conveni, es constituirà una comissió formada per dos representants del Comú d’Andorra la Vella i dos més d’Integra Pirineus.

 

La Seu d’Urgell, 17 de juliol de 2014